18 Mayıs 2015 Pazartesi

TIRNAK SORUNLARI


Tırnaklara yapılan bakımlar ne kadar düzenli olursa olsun öncelikle yapılan bakımın doğru olması, her tırnak sorununa uyun tırnak bakım ürününün kullanılması gerekmektedir. İşte tırnaklarda yaşanan sorunlar:

Tırnakların Soyulması: Tırnaklarınız soyuluyorsa, vücudun mineral emilimiyle ilgili bir sorun var demektir. Buna, gıdaları yeterince çiğnemeden tüketmek sebep olabilir. Besinlerin uygun şekilde parçalanmadan hazmedilmesi karındaki asit miktarının düşük olmasına yol açar. Vücudun mineralleri absorbe etmekte sıkıntı yaşaması, kendini tırnaklarda soyulma olarak gösterir.

Tırnak Çevresindeki Derinin Kuruması: çok sık görülen bir durumdur. Özellikle kış mevsimlerinde, tırnak çevresindeki derinin kuruyup soyulması daha çok, vücudun yeterince nemlendirilmemesi dolayısı iledir. Tahriş olan bölümde günde en az bir kere epiderm yağı kullanmak problemi çözer. Epiderm yağı kullanılamazsa, el kremi ile de soyulan bölge üzerinde iyice masaj yaparak bu tırnak sorununa çare bulabilirsiniz.

Beyaz Noktalar: Bir çoğumuz tırnak üzerindeki beyaz noktaların kalsiyum eksikliğinin bir işareti olduğunu düşünüyoruz. Ancak kalsiyum eksikliği ile birlikte, bunlar gerçekte tırnak mantarı veya parmağın şiddetli bir darbeye maruz kalması gibi bir travmanın sonucu olabilir. Eğer tırnakta ağrı veya kaşıntı varsa, bu mantar ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir. Hiçbir acı veya kaşıntı yoksa, bu bir travmanın sonucudur. Kırılmalar: Kırılmalar küçük ve basit düzeyde kaldığı gibi, yüksek düzeyde doktor müdahalesi gerektirecek seviyede de olabilir. Kırılmalar, parmakların uzun süreli detarjan veya kimyasal maddelere maruz kalmasının sonucu meydana gelebilir, aynı zamanda iç salgı bezi bozukluğu ya da yetersiz beslenmeden de kaynaklanıyor olabilir. Kırılmaların nedenini tam olarak anlayabilmek için, tırnağın kalınlığı, rengi gibi fiziksel özelliklerinin zaman içinde değişip değişmediği gözlenmelidir. Eğer değişiklik görülürse, özellikle su ve deterjandan uzak durulmalıdır. Değişim sürüyorsa doktora başvurulmalıdır.

Sararmalar: tırnaklarda sararmalar tırnak mantarının işaretçisi olabilir ve doktorun tavsiye edeceği tedavi yöntemiyle ortadan kaldırılabilir. Sararma, tırnakları sürekli boyamak, sonrasında yeterli temizliği yapmamaktan da kaynaklanabilir. Sigara kullanmak da diğer bir nedendir. Her üç haftada en az üç gün tırnakların boyanmaması gerekir. Oje sonrası tırnak temizliği yapılırken, sararmayı önleyici ürünler yeterli düzeyde kullanılmalıdır.

Koyu Çizgiler Oluşması: Zararsız lekeler olabildikleri gibi melonosit hücrelerinden kaynaklanan kötü huylu tümör habercisi de olabilirler. Farkedilir farkedilmez dermatoloğa başvurulmalıdır.

Tırnağın Yatağından Ayrılması: Yaralanma, enfeksiyon veya kullanılan bir ilaca tepkinin sonucu olabilirken troid ve sedef hastalığından da kaynaklanıyor olabilir. Tırnak ile parmak yatağı arasında aralık varsa, buna tırnak altındaki enfeksiyonlar yol açmaktadır. Bu tür durumlarda tırnak genelde birkaç ay içinde eski haline döner, fakat tırnağın yatağından çıkması aşırı düzeyde ise mutlaka doktora müracaat edilmelidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mineral Makyaj Ürünleri